Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) Târgu Mureş şi Universitatea Medicală Wroclaw din Polonia au semnat, la Târgu Mureş, un acord de cooperare care va permite un acces reciproc la resursele educaţionale şi ştiinţifice ale celor instituţii de învăţământ superior.

În prima fază a proiectului de cooperare se vor efectua schimburi de experienţă pentru practică medicală, independente de programul ERASMUS. În cadrul acestora se va asigura acces în clinicile şi departamentele universitare, iar studenţii vor beneficia de cazare din partea universităţii gazdă. Prin semnarea acordului ERASMUS+ se va permite din toamna acestui an accesul la mobilităţi pentru studenţi, cadre didactice şi personal administrativ. Cooperarea ştiinţifică se va realiza la nivelul Şcolilor Doctorale prin dezvoltarea de proiecte comune de cercetare ştiinţifică, iar în completarea schimburilor de experienţă inclusiv pregătirea din cadrul Centrului de Simulare va fi abordată„, a anunţat conducerea UMF Târgu Mureş.

Potrivit comunicatului, acordul de colaborare vine să completeze lista colaborărilor internaţionale încheiate de UMF Târgu Mureş cu universităţi din lume, pentru creşterea calităţii actului de formare a viitorilor medici şi farmacişti şi de dezvoltare a cercetării ştiinţifice.

Delegaţia Universităţii Medicale Wroclaw din Polonia, formată din Prof. Jacek Szepietowski, prorector pe Dezvoltare Universitară, prof. Małgorzata Sobieszczańska, decan al Facultăţii de Medicină, şi Kamil Machera, coordonator al Biroului de Relaţii Internaţionale s-a aflat la UMF Târgu Mureş timp de trei zile. AGERPRES