ase bucrestii.jpg Studenţi ai Academiei de Studii Economice vor beneficia timp de trei ani de formare la Conservatorul Naţional de Arte şi Meserii din Paris, dar şi de colaborări cu firme de prestigiu franceze, pe baza unui acord semnat între cele două instituţii de învăţământ superior, a declarat prorectorul Dorel Paraschiv.

„Este vorba de semnarea unui acord de cooperare între Academia de Studii Economice şi Conservatorul Naţional de Arte şi Meserii din Paris privind dezvoltarea de programe cu dublă diplomă între cele două instituţii de învăţământ superior. Acest acord prevede dezvoltarea unui program de masterat în management care se desfăşoară la Paris şi Bucureşti. În cadrul acestui program, 50 de studenţi din ASE vor beneficia anual, timp de trei ani, de formare la standarde europene, de excursii de studiu în Franţa şi de colaborări cu companii franceze de prestigiu. Conform acordului, anual, 10-15 studenţi francezi vor petrece o săptămână pe an în România, timp în care vor urma cursuri cu profesorii din ASE şi vor face vizite la companii din România”, a explicat Paraschiv.

Potrivit acestuia, studenţii de la ASE şi cei de la CNAM vor dezvolta împreună proiecte antreprenoriale în domeniul energiei, construcţiilor, consultanţei, în special resurse umane, management.
Paraschiv a precizat că acordul este valabil trei ani cu posibilitatea de reînnoire automată şi fiecare universitate va suporta cheltuielile aferente. „Este şi un schimb de experienţă între cele două universităţi. ASE se ocupă de programul pedagogic iar CNAM de detaliile logistice aferente studenţilor români în Franţa. Este un parteneriat de prestigiu pentru că cele două universităţi vor oferi două diplome. Este tendinţa în UE de a se realiza formaţii de studiu cu mai multe diplome”, a spus reprezentantul ASE. El a precizat că la finalul perioadei de studiu se va întocmi o lucrare de diplomă.

Prorectorul ASE crede că aproximativ 5-6 studenţi români vor fi angajaţi la companii din Franţa în urma absolvirii acestui program. AGERPRES