Acordul privind proiectul „Şcoala Profesională Metropolitană în sistem dual din Bucureşti” a fost semnat, pe 17 iunie, de reprezentanţii Primăriei Generale, ai primăriilor de sector şi ai Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, transmite primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan.

„Acordul privind învăţământul profesional din Bucureşti devine realitate. Astăzi, în prezenţa ministrului Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a inspectorului şcolar general, Mihaela Ştefan, a celor şase primari de sector, a reprezentanţilor mediului de afaceri din Capitală, dar şi a reprezentanţilor asociaţiilor de părinţi din Bucureşti, am concretizat acest proiect aşteptat de multă vreme, de toţi cei implicaţi. Acordul privind proiectul „Şcoala Profesională Metropolitană în sistem dual din Bucureşti” este semnat de Primăria Generală, primăriile de sector şi Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti”, a scris Nicuşor Dan pe Facebook.

El a adăugat că este important să existe o corespondenţă între şcoală şi nevoile curente ale societăţii, dar şi că a avea o meserie „este unul dintre cele mai onorabile lucruri”, iar mentalitatea trebuie schimbată în acest sens.

„Avem de schimbat multe în acest domeniu, dar mai ales trebuie să schimbăm două lucruri. O dată, consider că este bine să existe o corespondenţă între ceea ce face şcoala şi nevoile curente ale societăţii. Apoi, avem de schimbat mentalitatea. A avea o meserie este unul dintre cele mai onorabile lucruri pentru tine şi pentru comunitatea în care trăieşti. Trebuie să facem toate eforturile pentru ca astfel de lucruri să devină o normalitate şi să stăm împreună la aceeaşi masă cu toţi cei care îşi doresc să schimbe în bine locul în care trăim”, a menţionat primarul Capitalei. AGERPRES