Acțiune de prevenție a studenților mediciniști din cadrul UVVG

uvvg_preventie.jpgAsociația Studenților Mediciniști Arădeni din cadrul Facultății de Medicină, Farmacie și Medicină Dentară a Universității de Vest “Vasile Goldiș” din Arad, desfășoară, în colaborare cu Direcția de Sănătate Publică Arad, în perioada 1-8 martie, o nouă acțiune de prevenție – “Săptămâna prevenirii cancerului la sân și cancerului de col uterin”, care se înscrie cadrul proiectului “2013, Anul Prevenției în Sănătate în Arad”.

Studenții mediciniști, însoțiți de cadre didactice de la Facultatea de Medicină, Farmacie și Medicină Dentară, vor acorda gratuit, până pe 8 martie la Rectoratul Universității de Vest “Vasile Goldiș”, consultații gratuite pentru prevenirea cancerului la sân și cancerului de col uterin.

Arădenii vor beneficia și de determinarea gratuită a glicemiei, a tensiunii arteriale, a indicelui de masă corporală, a indicelui de grasime din organism, a frecvenței cardiace și a nivelului de saturație a oxigenului din sânge, dar și pentru a primi informații cu privire la diverse afecțiuni medicale.

Dr. Sebastian Popescu, președintele Asociației Studenților Mediciniști Arădeni din cadrul Facultății de Medicină, Farmacie și Medicină Dentară a Universității de Vest “Vasile Goldiș” din Arad, a precizat că “Factorii de risc pentru apariția cancerului la sân sunt vârsta înaintată a pacientei, antecedente personale și istoricul familial, stilul de viață, dieta, radioterapia, terapia de substituție hormonală. Simptomele cancerului mamar includ: un nodul la nivelul sânului, sau axilei apărut de curând, modificarea mărimii sau formei sânului, modificarea pielii de pe sâni, cum ar fi o cută sau o pată, secreții, sau sângerări la nivelul mamelonului care apar la strângerea acestuia, modificări ale mamelonului, cum ar fi retracția, sau inversia, cruste la nivelul mamelonului, modificări de culoare sau textura a pielii de pe sân, sau o culoare mai închisă în jurul mamelonului”.