badea_oana2_mare.jpgMinistrul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, Daniel Funeriu, a emis luni un ordin privind suspendarea integrală a activităţii didactice în zilele de 7 şi 8 februarie în 11 judeţe şi în municipiul Bucureşti.

„Am analizat raportările de dimineaţă ale tuturor inspectoratelor judeţene care ridicau probleme cu privire la desfăşurarea procesului de învăţământ în condiţii de normalitate şi am apreciat că orele trebuie suspendate acolo unde procentul de elevi pentru care mi se propunea suspendarea cursurilor este de sută la sută sau 90 la sută. Trebuie să fie o măsură unitară la nivelul judeţului respectiv”, a declarat luni, secretarul de stat pentru învăţământ preuniversitar din cadrul MECTS, Oana Badea.

Judeţele în care nu se vor ţine cursuri marţi şi miercuri sunt Botoşani, Brăila, Buzău, Călăraşi, Ialomiţa, Iaşi, Ilfov, Olt, Tulcea, Vaslui, Vrancea, precum şi municipiul Bucureşti. În celelalte judeţe inspectoratele şcolare judeţene vor monitoriza cu atenţie situaţia şi vor raporta la MECTS situaţiile punctuale în care se impune suspendarea activităţii didactice.

Potrivit MECTS, într-o videoconferinţă organizată luni, inspectorii şcolari judeţeni au luat la cunoştinţă faptul că numărul de telverde pentru clasa pregătitoare 0.800.816.ABC (unde ABC reprezintă indicativul telefonic al judeţului) se pune la dispoziţia părinţilor pentru aflarea în timp real a situaţiei unităţii de învăţământ a şcolilor în care învaţă copiii lor. AGERPRES