Elevii şi dascălii şcolilor din Timişoara şi alte 13 localităţi din judeţ, în care s-a instituit scenariul roşu COVID, vor avea, de luni, activitate exclusiv online, întrucât rata de infectare a depăşit 3 la mia de locuitori.

Potrivit prefectului Liliana Oneţ, decizia a fost luată, vineri, într-o şedinţă extraordinară a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, la solicitarea Inspectoratului Şcolar Timiş.

„Având în vedere situaţia ratei de infectare cu SARS-CoV-2 la nivelul judeţului Timiş şi în urma analizei situaţiei existente la nivelul instituţiilor de învăţământ, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a emis o Hotărâre în baza căreia se suspendă temporar activităţile didactice care presupun prezenţa faţă în faţă, cursurile desfăşurându-se online (scenariul roşu) în toate unităţile de învăţământ din unităţile administrativ-teritoriale care au depăşit rata de infectare de 3 la mia de locuitori”, arată Oneţ.

Localităţile vizate sunt Timişoara, Buziaş, Sânnicolau Mare, Dudeştii Noi, Dumbrăviţa, Foeni, Găvojdia, Ghiroda, Giroc, Jebel, Pesac, Pişchia, Săcălaz şi Sânandrei. Acestora li se adăugă unităţile administrativ-teritoriale pentru care a fost luată decizia similară în precedentele şedinţe ale Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă şi nu s-a împlinit termenul de 14 zile de aplicare a lor. AGERPRES