maureni_valcea.jpgPe 21 mai, Şcoala cu clasele I-VIII Măureni, din judeţul Vâlcea, a organizat etapa judeţeană – 2011 a „Concursului de fizică şi chimie pentru elevii din mediul rural IMPULS PERPETUUM”. La acest concurs care a avut durata de trei ore au participat 34 de elevi din şcolile din mediul rural.

După cum menţionează profesorul Gheorghe Daniel Lascu, acest concurs face parte din concursurile naţionale finanţate de către MECTS. Urmează ca în perioada 8-12 august, la Călimăneşti, Vâlcea, să se desfăşoare etapa naţională la care v-a participa şi o elevă a Şcolii cu clasele I-VIII Măureni, Amalia Răuţă – clasa a VI-a.

De asemenea, trebuie menţionat că în perioada 2-5 iunie 2011 un grup de 50 de elevi (40 din Şc. cu cls. I-VIII Măureni şi 10 din Şc. cu cls.I-VIII „Ioan Ciucurel” Şoşdea) însoţiţi de 5 cadre didactice vor participa la Tabăra de Copii şi Tineri de la Zărneşti,
Braşov.

Este vorba despre o tabără socială ce se desfăşoară în cadrul proiectului „Tineri pentru o lume mai bună”, proiect cofinanţat din Fondul Social European (FSE) prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 (POSDRU), Axa prioritară 6 „Promovarea incluziunii sociale”, Domeniul de Intervenţie 6.1 „Dezvoltarea economiei sociale”. Pe perioada taberei participanţii vor beneficia gratuit de cazare, masă şi activităţi educative, recreative şi de divertisment din tabără. Profesorii care vor însoţi în tabără cei 50 de elevi sunt: Gheorghe Daniel Lascu, Gabriela Elena Lascu, Basarab Constantin Orăşanu, Manuela Luminiţa Rusan şi Brian Filimon.