Elevii din municipiul Bistriţa proveniţi din familii cu posibilităţi financiare reduse vor putea să continue activităţile remediale pe parcursul vacanţei de vară, cu ajutorul profesorilor voluntari de la Centrul Comunitar pentru Tineret (CETIN), indiferent de clasa în care sunt înscrişi, a anunţat primarul Ioan Turc.

Primarul promite că profesorii voluntari implicaţi în acest proiect vor fi recompensaţi de către municipalitate.

„Învăţământul este un domeniu care a avut mult de suferit în pandemie, de aceea profesorii îşi propun, iar noi, ca municipalitate, îi încurajăm să extindă activităţile remediale pentru elevii din toate clasele, adică nu doar pentru clasele terminale. În acest sens, ne gândim, voi avea şi o întâlnire cu profesorii voluntari, la forme de recompensă pe care municipalitatea cred că este datoare să le ofere profesorilor voluntari. Nu este puţin lucru ca, după orele de curs, să mergi şi, gratuit, zi de zi, să oferi de fapt, din experienţa îndelungată pe care ai acumulat-o, şansă, pentru că acest lucru îl fac profesorii voluntari, oferă şanse elevilor pentru a reuşi în viaţă”, a declarat edilul Ioan Turc.

CETIN, instituţie aflată în subordinea Primăriei Bistriţa, oferă încă din anul 2008 meditaţii gratuite elevilor care se pregătesc pentru examenele de evaluare naţională şi bacalaureat, criteriul social fiind cel care prevalează.

Cei 19 profesori care activează în prezent în cadrul centrului nu sunt remuneraţi.

Primăria şi-a propus ca, până la începutul vacanţei de vară, să întocmească liste cu elevii doritori să urmeze astfel de activităţi remediale, dar şi cu profesori care vor să se alăture iniţiativei.

Vor fi organizate ateliere de vară, workshop-uri, programe de consiliere individuală şi de grup, dar şi vizite la instituţii, activităţile urmând să se desfăşoare în intervalul orar 14,00 – 18,00. În baza unui protocol semnat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Bistriţa-Năsăud, profesorii voluntari de la CETIN vor beneficia de adeverinţe care să le completeze dosarele profesionale personale.

La această dată, peste 180 de elevi de la şcolile din municipiu participă la meditaţiile organizate de profesorii voluntari, în vederea susţinerii examenelor de la final de ciclu educaţional. AGERPRES