Doi conferentiari de la Universitatea Politehnica Timisoara sunt acuzati ca ar fi facut concurenta neloiala prin deturnarea unor contracte inspre propria „firma-capusa de apartament”, se afirma intr-un comunicat difuzat de conf. Daniel Vighi, membru in Grupul pentru Reforma Universitara Timisoara.
Daniel Vighi citeaza datele Raportului Comisiei de etica a Universitatii Politehnica „Traian Vuia” din Timisoara din care reiese ca atat conf. Mircea Nicoara, director de departament Ingineria Materialelor si a Fabricatiei, cat si conf. Aurel Raduta, sef de catedra Stiinta Materialelor si Ingineria Sudarii, ambii de la Facultatea de Mecanica, si-ar fi „furat proprii colegi prin firma capusa”.

Reclamantul, conf. Corneliu Craciunescu, sustine ca, in aceste conditii, firma celor doi colegi ai sai realizeaza „partea curata” a contractului, respectiv consultanta, iar productia se realizeaza la catedra, unde au loc consumurile mari de energie electrica apa si alte utilitati.

In urma verificarilor efectuate, Curtea de Conturi a hotarat ca au fost incalcate normele legale in vigoare si a fost stabilita raspunderea juridica contraventionala si au fost aplicate amenzi celor aflati in afara legii, fiind dispuse masuri inclusiv in sarcina conducerii institutiei pentru inlaturarea deficientelor si intrarea in legalitate.