Adeverinţele care atestă promovarea Bacalaureatului de către absolvenţii de clasa a XII-a au o valabilitate de 12 luni atât în ţară cât şi în străinătate, precizează un comunicat de presă remis de către Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN). Instituţia precizează că adeverinţele pot fi ridicate începând din data de 14 iulie, ora 8.00, de la sediul unităţilor de învăţământ.

„Adeverinţele pot fi utilizate atât în ţară, cât şi în străinătate, pentru înscrierea în instituţiile de învăţământ superior, fără riscul de a fi respinse. Toate universităţile din România au luat act de această situaţie, iar Centrul Naţional de Recunoaştere şi Echivalare a Diplomelor a transmis deja specimenul de adeverinţă emis de inspectoratele şcolare româneşti către baza de date a reţelei internaţionale ERIC – NARIC”, se arată în comunicatul amintit.

Potrivit aceleiaşi surse, prin intermediul reţelei menţionate se comunică toate informaţiile în materie de recunoaştere şi echivalare a documentelor oficiale emise de instituţiile statelor şi de alte instituţii de învăţământ.

Decizia privind emiterea acestor adeverinţe a fost reiterată duminică, 13 iulie, de ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, în cadrul videoconferinţei desfăşurate la sediul MEN. La videoconferinţă au participat reprezentanţii inspectoratelor şcolare judeţene, reprezentanţii Federaţiei Naţionale a Asociaţiilor de Părinţi din România şi reprezentanţii Consiliului Elevilor, mai precizează comunicat MEN. AGERPRES