Administratia Spitalelor pregateste strategia de prevenire a gripei in scoli

prevenirea gripei.jpgAdministratia Spitalelor si Servicii Medicale se va intalni, vineri, cu medicii scolari coordonatori pentru a pregati strategia privind prevenirea gripei A/H1N1 in scolile din Bucuresti.

“Vom avea o intalnire cu medicii scolari coordonatori, iar apoi cu toata reteaua de medicina scolara”, a declarat, miercuri, directorul general al ASSM, Marius Savu. El a mai spus ca, desi nu exista medici in fiecare unitate de invatamant, mesajul ASSM pentru prevenirea gripei va ajunge in toate scolile.

“Chiar daca mai sunt scoli fara medici, vom transmite mesajul direct Inspectoratului Scolar si conducerii unitatii de invatamant”, a mai spus directorul. Potrivit acestuia, la inceputul anului scolar va fi realizat triajul epidemiologic standard in care medicul sau asistentii medicali verifica starea de sanatate clinica a copiilor si scolarilor.


Totodata, Savu a mai spus ca vor fi distribuite pliante privind prevenirea gripei, ce vor fi afisate la loc vizibil. “Triajul epidemiologic pentru gripa noua va fi continuu. Toti elevii vor fi supravegheati zilnic de cadrele didactice si orice caz suspect va fi prezentat medicului. Si cadrele didactice vor fi obligate sa respecte normele de igiena, la fel ca scolarii”, a explicat Marius Savu. Toti copiii vor fi indrumati sa se spele pe maini inainte de masa si dupa folosirea toaletei si vor avea obligatoriu asupra lor o batista pe care o vor folosi cand stranuta. Cea mai buna masura de preventie pentru colectivitate va fi izolarea celor bolnavi. In unitatile scolare din Bucuresti functioneaza 600 de de cabinete medicale si 885 de medici, asistenti si dentisti.