Admiterea la Universitatea „Eftimie Murgu” din Reşiţa, în anul universitar 2020 – 2021, se va realiza pe 370 de locuri bugetate şi 805 de locuri cu taxă, urmând a fi derulată exclusiv online.

„Pentru cele trei facultăţi din structura universităţii, Facultatea de Inginerie şi Management, Facultatea de Ştiinţe Economice şi Facultatea de Ştiinţe Sociale, admiterea se face în urma unui concurs de dosare, metodologia de organizare şi desfăşurare urmând să fie anunţată în cel mai scurt timp. De asemenea, elevii care au obţinut premii la olimpiade şi concursuri naţionale sau internaţionale recunoscute de MEC beneficiază de dreptul de a se înscrie fiind notaţi cu nota 10 la proba 1 la concursul de admitere. În numărul locurilor finanţate de la bugetul de stat sunt incluse 14 de locuri pentru tineri proveniţi de la licee din mediul rural şi un loc destinat candidaţilor de etnie romă”, a declarat prorectorul niversităţii „Eftimie Murgu” din Reşiţa, Christian Chioncel.

Absolvenţii de liceu care au promovat examenul de bacalaureat şi aleg una dintre facultăţile Universităţii „Eftimie Murgu” din Reşiţa vor avea, ca studenţi, o serie de benefic ii, printre care burse atractive de la MEN şi din venituri proprii, care se pot cumula, burse speciale acordate de agenţi economici din Reşiţa şi din judeţul Caraş-Severin, masa la Campus Cafe din incinta UEMR la preţuri subvenţionate, accesul gratuit la aplicaţiile Microsoft (Windows şi Microsoft 365), acces la o bibliotecă modernă şi acces la baze de date electronice.

Totodată, alte facilităţi se referă la accesul gratuit la facilităţi sportive (sală de forţă, sală de sport – tenis, baschet, volei; clădire polivalentă – saună, aparate de fitness, teren de baschet, handbal, mini-fotbal), la Clubul Sportiv Universitatea Reşiţa, care asigură cadrul propice pentru practicarea sportului de înaltă performanţă, prin participarea studenţilor la diferite competiţii naţionale şi internaţionale. Universitatea reşiţeană mai oferă studenţilor şi acces la burse pentru stagii în străinătate prin programul ERASMUS+ şi prin acorduri bilaterale cu ţări precum Germania, Franţa, Italia, Grecia, Polonia, Ungaria, dar şi perfecţionare prin studii de masterat şi doctorat, transport CFR gratuit şi local subvenţionat.

Potrivit lui Christian Chioncel, admiterea 2020 la Universitatea „Eftimie Murgu” din Reşiţa va demara începând cu 9 iulie. Actele necesare, condiţiile de înscriere, taxele de studiu, se găsesc spre consultare la pagina web a universităţii https://uem.ro/admitere/. AGERPRES