Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi din Iaşi (TUASI) va începe admiterea pentru anul universitar 2019 -2020 cu absolvenţii de studii superioare care vor să urmeze masteratul.

„Am păstrat acelaşi sistem de admitere la TUIASI, cu menţiunea că în acest an vom începe cu admiterea la masterat, pe 10 iulie, pentru că în perioada aceea se încheie examenele de finalizare a studiilor de licenţă. Foarte mulţi dintre potenţialii candidaţi la masterat au spus că le-ar fi mult mai uşor dacă perioada de înscriere ar fi după licenţă, pentru a nu se mai duce acasă şi a reveni ulterior. Noi începeam admiterea cam la o săptămână după finalizarea studiilor”, a declarat prof. univ. dr Dan Caşcaval, rectorul TUIASI.

La o săptămână după admiterea la master, susţine acesta, va fi organizată admiterea la studiile de licenţă. Aceasta se va face ca şi în anii precedenţi, pe baza înscrierii dosarului de candidatură, iar rezultatul admiterii fiind în funcţie de media examenului de bacalaureat. Deşi nu se ştie, deocamdată, câte locuri vor fi disponibile, ca şi în anii precedenţi vor facultăţi, precum Arhitectura, Automatică şi Calculatoare, care îşi vor tria studenţii în baza unui examen de admitere.

O altă schimbare a admiterii, susţin reprezentanţii TUIASI, este la nivelul studiilor doctorale, întrucât vor fi înscrieri şi în vară, urmând ca examenul de admitere să se desfăşoare în luna septembrie.

„Înscrierile la doctorat se vor face şi în vară, fără să fie atunci organizat colocviul de admitere. Acesta va fi organizat în septembrie, aşa cum a fost în fiecare an. Am constatat că există o creştere a numărului de solicitări privind doctoratul. Ne trezeam în toamnă, în ultimele 2-3 zile, că solicităm Ministerului Educaţiei suplimentarea locurilor la doctorat. Această solicitare care ne-a fost acordată întotdeauna, nu ajungea mereu până la începerea anului universitar. Atunci eram într-o incertitudine dacă avem sau nu locurile. Acum putem previziona din vară dacă mai este necesară suplimentarea locurilor”, a declarat prof. univ. dr. Dan Caşcaval. AGERPRES