teste_grila.jpgUniversitatea Babeş-Bolyai va introduce din acest an admiterea pe bază de teste grilă sau eseuri. Rectorul UBB, Ioan Aurel Pop, a declarat, miercuri, că media la Bacalaureat nu va mai fi luată în considerare.

„Ne-am gândit, pe de o parte, la eficientizarea învăţământului superior iar, pe de altă parte, orice universitate care se respectă – iar UBB este una de prestigiu şi tradiţie – îşi impune propria grilă pentru a avea cei mai buni studenţi. De aceea, ne-am gândit, din toamnă, pentru anul universitar 2013/2014, nu să revenim la formele vechi de admitere pe bază de examen, ci la anumite forme de testare a cunoştinţelor studenţilor pentru a-i determina pe unii să se pregătească în ultimii ani de liceu pentru a deveni studenţi şi a reuşi să avem şi noi, profesorii, un indicator al nivelului lor de pregătire”, a spus Pop.

El a precizat că s-a decis să se lase la latitudinea facultăţilor fixarea modalităţii de admitere, care poate consta într-un test grilă clasic sau eseuri sau altă formă de verificare a cunoştinţelor, astfel încât să rezulte câţi din cei care vor deveni studenţi vor putea face faţă minimelor cunoştinţe în domeniul de specialitate.
Potrivit rectorului, nu va conta Bacalaureatul, dar se va ţine seama de olimpici.
„Cred că viitorul îmi va da dreptate şi vom avea un aflux la fel de mare de studenţi ca şi anul trecut sau chiar mai mare, introducând aceste forme de verificare care arată şi marca sau valoarea unei universităţi. Bacalaureatul în acest an nu va conta, dar se va ţine seama de absolvenţii de liceu care au obţinut rezultate bune la olimpiade judeţene sau premii naţionale, care arată pregătirea lor din timpul liceului”, a adăugat Ioan Aurel Pop. UBB are aproximativ 40.000 de studenţi. AGERPRES