Adrian Curaj: “Bugetul alocat Educaţiei este realist, utilizarea lui eficientă va duce la lucruri foarte bune”

curaj_adrian.jpgBugetul alocat Educaţiei pe anul 2016 este unul realist, iar utilizarea lui eficientă va duce la lucruri foarte bune, a declarat ministrul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice, Adrian Curaj.

“Este un buget realist. Sunt convins că utilizarea lui eficientă şi eficace va duce la lucruri foarte bune. Este o creştere a bugetului Educaţiei global de 10%. Dacă ne uităm puţin specific la universităţi este o creştere a finanţării de bază cu 22%. Sunt resurse decente pentru investiţiile majore prevăzute la universităţi şi au şi posibilitatea să utilizeze bani din sold, banii care îi au prin efort propriu, iar cercetarea are o creştere cu 30% a bugetului”, a afirmat ministrul.

Potrivit demnitarului, este foarte important să se ţină cont şi de faptul că există resurse “impresionante” din fonduri europene. “Este important pe de altă parte, trebuie să ţinem cont că avem resurse impresionante din fonduri europene. Trebuie să învăţământ să le utilizăm la timp şi să le dăm valoare”, a mai spus demnitarul. AGERPRES