Educația este un sector care merită să devină un motor pentru România, având în vedere valorile și standardele pe care le promovează. Este opinia exprimată de fostul ministru al Educației, Adrian Curaj, director general – Unitatea Executivă pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării (UEFISCDI), în cadrul Galei Edumanager.ro.

Ajuns la a V-a ediție, evenimentul dedicat învățământului românesc, organizat de Oameni și Companii, editorul portalului edumanager.ro, a avut loc miercuri, 22 noiembrie 2017, la Hotel Pullman din Capitală și a reunit peste 160 de participanți.

Fostul ministru a arătat că, în opinia sa, investiția în capacitate este esențială, iar procesul de internaționalizare e foarte important pentru domeniul Educației. ”Avem o diasporă extinsă extraordinară, care ne poate ajuta cu promovarea învățământului românesc, sunt buni ambasadori ai României, au învățat aici, s-au format în România. Trebuie să valorificăm foarte mult și acest fapt, și tot ce avem. Eu cred foarte mult în ce se întâmplă în România, în acest sector. Nu este o cale a celor pierduți, ci a celor care au anumite caracteristici, a celor care se coc cu timpul, oamenii nu sunt toți făcuți la fel, este o alternativă frumoasă. Specializarea inteligentă este esențială. Competențele sunt pe un specru larg, iar școala trebuie să le acopere pe toate, să facem educația un motor pentru România, eu cred în ea”, a arătat Adrian Curaj.