popescu marin.jpgElevii ultimilor doi ani ai învăţământului liceal tehnic din Timişoara vor putea studia o nouă disciplină – aeronautica, din anul şcolar viitor, iniţiativa Inspectoratului Şcolar Judeţean apărând în urma solicitării pe piaţa de profil a forţei de lucru specializate în acest domeniu.
‘Mai multe companii aeriene private au ridicat această problemă, afirmând că în Timişoara nu sunt tineri specializaţi pe care să-i poată angaja. Se caută mecanici în aeronautica de sol. Urmărim să vedem care unitate de învăţământ se potriveşte cel mai bine condiţiilor impuse de acest domeniu’, a declarat marţi presei Marin Popescu, inspector şcolar general Timiş.

Rezolvarea problemei nu este simplă, deoarece, în învăţământul liceal local nu există cadre didactice cu o astfel de specializare (aviatică, mecanică), materiile respective predându-se în învăţământul superior, dar nici şcolile nu sunt dotate cu ateliere corespunzătoare pentru practică. Inspectoratul Şcolar caută, acum, liceul tehnic care are profilul cel mai apropiat de această meserie. Pentru a putea fi înfiinţată această specializare este nevoie şi de introducerea unui curriculum în domeniul Dezvoltare Locală. Iniţiativa este oportună, mai ales în condiţiile în care în Timişoara fiinţează Aeroportul Internaţional ‘Traian Vuia’ şi unul utilitar, iar consilierul judeţean Viorel Coifan spune că există o companie aeriană care doreşte să deschidă, la Timişoara, şi o şcoală de pilotaj. AGERPRES