Agentia de Credite pentru Studenti va avea sediu si angajati de la 1 octombrie 2008 si deveni functionala incepand cu 1 octombrie 2009, a declarat secretarul de stat pentru invatamant superior, Remus Pricopie.
Potrivit secretarului de stat, proiectul de Hotarare de Guvern exista deja si va pleca in cateva zile pentru a primi avizul mai multor ministere.

Referindu-se la finantarea de baza a universitatilor, Remus Pricopie a afirmat ca Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului (MECT) doreste cresterea acesteia cu 33% in anul financiar 2009.

In ce priveste atragerea studentilor straini, secretarul de stat a precizat ca MECT doreste sa realizeze o strategie privind studiul in limbile straine pentru a atrage studentii din afara.

Totodata, Remus Pricopie a spus ca aceasta strategie va prevedea si modalitati prin care Romania sa atraga cercetatori straini care sa lucreze aici. Secretarul de stat din cadrul MECT a declarat ca ministerul va promova in viitorul apropiat o serie de politici in vederea integrarii celor doua sisteme de invatamant de stat si particular.

„In ultimii 20 de ani, noi am construit doua sisteme de invatamant, unul privat si unul de stat si acest lucru nu este unul bun. Este gresit ca statul finanteaza in prezent numai studentii de la stat”, a aratat Pricopie, care a precizat ca in bugetul din 2009 ministerul doreste alocarea de sume pentru institutiile de invatamant pe criterii de performanta.