auf.jpgAgenţia Universitară a Francofoniei (AUF) a lansat apelul la candidaturi pentru masteratul ”Didactique des langues”, desfăşurat în anul universitar 2016 – 2017, care urmăreşte formarea unei noi generaţii de profesori de franceză. Masteratul este găzduit de Universitatea Politehnică din Bucureşti, iar studenţii admişi vor primi diplome de la Universitatea Sorbonne Nouvelle – Paris 3. Termenul limită pentru trimiterea dosarelor de candidatură este 31 martie 2016.

Potrivit site-ului Universităţii din Bucureşti, apelul se adresează candidaţilor din cele 29 de ţări europene înscrise în Biroul Europei Centrale şi de Est, care au urmat cel puţin 4 ani de cursuri universitare (licenţă 4 ani sau licenţă 3 ani şi master 1 an) în domeniul limbii şi literaturii franceze sau alte domenii conexe.

Masteratul are durata de 9 luni, cuprinzând 4 luni de cursuri şi 5 luni de practică.
Cei care vor fi admişi vor beneficia de finanţare acordată de AUF, care constă într-o alocaţie lunară de 570 euro/ lună timp de patru luni pentru studenţii străini şi 320 euro/ lună timp de patru luni pentru studenţii români, asigurare de sănătate pentru studenţii străini.
Sursa citată precizează că nu vor exista taxe de înscriere la studiu.

Dosarele de candidatură trebuie să conţină un formular de înscriere (disponibil online), un CV actualizat, o scrisoare de motivaţie, copie a ultimei diplome obţinute şi traducerea autorizată, în limba franceză, a acesteia, copie a foii matricole a celor 4 ani de studiu şi traducerea în limba franceză a documentului, actele care atestă cunoaşterea limbii franceze. AGERPRES