Agresiunile in scolile din municipiul Tulcea sunt in scadere

bataie_elevi.jpgCazurile de agresiune in unitatile de invatamant din municipiul Tulcea in primul semestru al acestui an scolar sunt in scadere in comparatie ce aceeasi perioada a anului trecut.

Seful Politiei municipiului Tulcea, Ion Antoche, a declarat ca de la inceputul anului scolar 2008-2009 in unitatile de invatamant s-au inregistrat sase incidente, doua dintre acestea fiind furturi, iar celelalte cazuri de agresiuni.

“La finele anului trecut, un elev al Scolii generale nr. 2 din municipiu si-a amenintat colegii cu un briceag, iar acesta este unul din cele mai grave cazuri semnalate in primul semestru al anului scolar curent”, a afirmat seful Politiei municipiului. El a mai spus ca s-a realizat o evaluare a riscului infractional in unitatile de invatamant, concluziile acesteia fiind prezentate Inspectoratului Scolar Judetean.

“Pentru fiecare unitate de invatamant din judet avem ofiteri de politie judiciara care merg zilnic si discuta cu directorii. In plus, avem un numar marit de patrule la unitatile de invatamant, astfel ca putem spune ca numarul cazurile de agresiune din scoli este in scadere”, a afirmat Ion Antoche. Conform informatiilor oficiale, in primul semestru al anului scolar 2007-2008, 11 elevi au fost trimisi in judecata pentru savarsirea unor infractiuni in primul semestru al acelui an.