Al doilea campus la Universitatea Suceava

Universitatea “Stefan cel Mare” Suceava va avea un al doilea campus, care se doreste a fi “un centru academic, cultural, sportiv si educational”.

Rectorul institutiei academice sucevene, prof. univ.dr. Adrian Graur, a declarat ca investitia, ce va fi demarata anul viitor, se ridica la aproximativ 300 de milioane de euro. Campusul universitar se va construi in comuna Moara, limitrofa Sucevei, pe o suprafata de 30 de hectare, dupa un proiect realizat de Universitatea de Arhitectura si Urbanism ‘Ion Mincu’ din Bucuresti.

Viitorul campus universitar va avea un lac pentru sporturi nautice, cu o suprafata de trei hectare, o sala polivalenta, stadion si bazin olimpic, o gradina botanica, un complex de sere, un parc dendrologic, precum si o casa de cultura, un centru de restaurare, un muzeu si o biblioteca universitara. Totodata, vor fi construite spatii pentru invatamant, camine studentesti, un restaurant si doua centre de excelenta, pentru biotehnologii si cercetare in nanotehnologii.

In cadrul campusului, se intentioneaza amenajarea unei gradini japoneze, in care va fi amplasat un pavilion al ceaiului si al cafelei, precum si o gradina frantuzeasca si un rozariu pentru plimbari. Campusul va fi traversat de un canal nautic de 500 de metri, ce va fi si locul de antrenament pentru canotori. Finantarea va fi asigurata din fonduri guvernamentale, locale, dar si europene.