zalau scoala eminescu.jpgLucrările de supraetajare şi reabilitare termică la Şcoala Generală „Mihai Eminescu” din Zalău au fost recepţionate marţi, după ce în luna mai a fost finalizată şi reabilitarea Şcolii Generale „Gheorghe Lazăr”, ambele prin proiecte cu finanţare europeană nerambursabilă, prin Programul Operaţional Regional.

„Este a doua şcoală reabilitată în acest an în municipiul Zalău şi este pe baza celui de-al doilea proiect depus de primărie pentru a atrage fonduri în vedere modernizării unităţilor de învăţământ din municipiul nostru. Din păcate, reabilitarea s-a derulat pe parcursul anului şcolar, ceea ce a creat un anumit disconfort pentru desfăşurarea activităţii şcolare, având în vedere că activitatea şcolară s-a desfăşurat pe două schimburi. Cu toate acestea, am avut rezultate foarte bune la Şcoala ‘Mihai Eminescu’ şi nu a fost afectat procesul de învăţământ”, a spus, marţi, într-o conferinţă de presă, Daniela Coţa, viceprimarul Zalăului.

Aceasta şi-a manifestat satisfacţia că s-a reuşit finalizarea acestui proiect. ”Suntem bucuroşi că am reuşit să finalizăm acest proiect astfel încât anul şcolar 2011-2012 să înceapă în ‘casă proprie’, şi spun asta pentru că, prin bunăvoinţa vecinilor de la Seminarul Ortodox şi de la alte unităţi de învăţământ, am avut clase care şi-au desfăşurat activitatea şi acolo”, a precizat Daniela Coţa.

Proiectul a vizat supraetajarea şi reabilitarea clădirii, dar şi mobilier şi echipamente IT pentru sălile de clasă nou create. Valoarea totală a proiectului a fost de de 2.865.891 lei, din care 2.200.400 lei asistenţă financiară nerambursabilă. AGERPRES