Elevii şi preşcolarii din Alba Iulia, Sebeş, Câmpeni şi Ocna Mureş, precum şi cei din Cricău, Unirea şi Vinţu de Jos vor face cursurile exclusiv în online, după trecerea unităţilor de învăţământ în scenariul 3 – roşu, ca urmare a înregistrării unei incidenţe cumulate de peste 3 cazuri de îmbolnăvire la 1.000 de locuitori în ultimele 14 zile în respectivele oraşe şi comune.

„Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Alba a aprobat miercuri hotărârea prin care se suspendă temporar activităţile didactice care presupun prezenţa faţă în faţă, cursurile urmând astfel să se desfăşoare în sistem online în aceste unităţi de învăţământ”, a anunţat, într-o conferinţă de presă, prefectul Nicolae Albu.

Reluarea activităţilor didactice care presupun prezenţa fizică a elevilor în cadrul unităţilor şcolare din Alba Iulia, Sebeş, Câmpeni, Ocna Mureş, Cricău, Unirea şi Vinţu de Jos se va dispune tot prin hotărâre de către CJSU, după obţinerea avizului DSP, respectiv după scăderea ratei de incidenţă sub limita de alertă. Anterior, a fost dispusă desfăşurarea cursurilor exclusiv pe scenariu 3 – roşu în Aiud, Ciugud, Galda de Jos, Hopârta şi Blandiana.

„În total, avem astăzi 56 de unităţi de învăţământ care sunt pe scenariul roşu”, a precizat prefectul judeţului Alba. AGERPRES