univ_oradea_.jpgUniversitatea Oradea participă joi, între orele 8-18, la alegerile pentru funcţia de rector şi pentru alegerea membrilor în Senatul Universităţii din Oradea, pentru funcţia de rector existând doi candidaţi – actualul rector Cornel Antal şi liderul sindical Gheorghe Ionescu, iar pentru cele 57 de locuri din Senat candidează 90 de persoane.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Universităţii Oradea, Olimpia Popoviciu, procesul de vot are loc în Sala de Jocuri Sportive a Universităţii din Oradea (pe malul pârâului Peţea) unde se desfăşoară joi primul tur de scrutin pentru alegerea rectorului Universităţii din Oradea şi a membrilor Senatului universitar.

Conform listelor afişate pe site-ul universităţii la butonul Alegeri academice 2011 – 2012, există un total de 1.143 de alegători din care 1.062 cadre didactice, 8 cercetători şi 73 de studenţi din Senatul universitar şi din Consiliile Facultăţilor. Studenţii participă doar la votul pentru alegerea rectorului.

Alegerile sunt valide dacă la scrutin participă majoritatea electorilor cu drept de vot. În cazul alegerilor pentru funcţia de rector, este vorba de o majoritate de 572 de electori, iar pentru alegerea membrilor în Senat este nevoie de o majoritate de 536 de alegători. AGERPRES