gussi alexandru.jpgPresedintele Traian Basescu a semnat, luni, numirea lui Alexandru Gheorghe Gussi in functia de consilier prezidential la Departamentul de Educatie si Cercetare, informeaza Administratia Prezidentiala. Acesta are 35 de ani si este de profesie politolog. Incepand din anul 2001, este asistent universitar la Facultatea de Stiinte Politice a Universitatii Bucuresti. La data de 28 decembrie 2006, a fost numit in functia de consilier de stat la Departamentul pentru Relatia cu Autoritatile Publice si Societatea Civila al Administratiei Prezidentiale, cu rang de secretar de stat.

Acesta il va inlocui pe Cristian Preda, care si-a dat demisia din functie dupa ce a castigat un fotoliu de europarlamentar la alegerile din 7 iunie. Europarlamentarul democrat-liberal Cristian Preda a declarat, pe 17 iunie, ca a demisionat din functia de consilier prezidential, urmare a alegerii sale ca europarlamentar.

Cristian Preda a fost consilier prezidential doi ani si trei luni. El sustine ca satisfactia cea mai mare pe care a avut-o in acest mandat a fost incheierea Pactului National pentru Educatie, „care a plasat chestiunea formarii tinerei generatii pe agenda publica, la aproape doua decenii dupa caderea comunismului”. Preda a fost ales europarlamentar pe 7 iunie, fiind obligat sa demisioneze din functia de consilier prezidential in 30 de zile de la preluarea mandatului.