uvvg_grand.jpgExcelența Sa Alexis-Gilles Grand, consul al Ambasadei Franței la București, însoțit de Cosmin Brânzan, consul onorific al Franței la Timișoara, au vizitat, pe 16 februarie, Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” din Arad, unde au fost întâmpinați de prof. univ. dr. Coralia Adina Cotoraci, Rectorul Universității, conf. univ. dr. Sorin Bașchir, preşedintele Senatului Universitar, alături de care s-au aflat prorectorii UVVG, Decanul Facultăţii de Medicină, Şeful Biroului pentru Studenţi Străini și studenți francezi de la Facultatea de Medicină.

Excelența Sa Alexis-Gilles Grand, consul al Ambasadei Franței la București, a subliniat: „Sunt foarte mulțumit de această revenire la Universitatea de Vest Vasile Goldiș din Arad și totodată sunt onorat că am fost primit în cele mai bune condiții. Mulțumesc Universității pentru aceasta. M-am reîntâlnit cu studenții și i-am consiliat să profite din plin de toate oportunitățile procesului de învăţământ și de toate facilitățile care li se oferă aici, astfel încât să plece cu o stare de spirit pozitivă pentru a-și încerca forțele la examenul clasant național, cum ar fi rezidențiatul nostru în Franța. Prin noi, Ambasada Franței este întotdeauna alături de cetățenii francezi din Arad, suntem la dispoziția lor, îi ajutăm cu sfaturile noastre și îi așteptăm să ne viziteze și la București. Acești studenţi, care urmează ani de studii în România, vor fi de fapt ambasadori ai României în Franța și oriunde în lume. Poporul român și poporul francez au fost dintotdeauna solidari. Franța a fost solidară cu evenimentul tragic de la clubul Colectiv, iar poporul român a fost alături de cel francez în momentele tragice pricinuite de atentatele teroriste de la Paris. Trebuie să fim împreună pentru a învinge duşmanii democrației și să fim împreună pentru a progresa”.

Prof. univ. dr. Coralia Adina Cotoraci, rectorul Universității de Vest „Vasile Goldiș”, a declarat: „Am avut deosebita plăcere de a-l avea în mijlocul nostru, la o întâlnire cu studenții de linie franceză ai Facultății de Medicină, pe Excelența Sa Alexis-Gilles Grand, consul al Ambasadei Franței la București, care ne-a onorat cu prezenţa. Datorită experienţei sale anterioare, în relația cu studenții Universității noastre, aceştia au fost deosebit de încântaţi să beneficieze de sfaturile și de expertiza domnului consul. Discuțiile au fost extrem de interesante, interactive, iar studenții noștri au fost foarte activi, punând accent pe pregătirea lor de aici din Arad, punctând posibilitățile oferite de Facultatea de Medicină, care prin persoana d-nei decan este membră a Asociaţiei Decanilor de linie Francofonă, prezentându-se și reglementările acestei asociații, dar și drepturile și obligațiile unui student francez în România”.
Întâlnirea s-a încheiat într-o atmosferă cordială, Excelența Sa Alexis-Gilles Grand, consulul Ambasadei Franței la București, promiţând o vizită viitoare cât de curând la Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” din Arad.