Instituţiile de învăţământ superior membre ale Alianţei Române a Universităţilor Tehnice vor organiza în acest an prima competiţie naţională interuniversitară de proiecte, a declarat rectorul Universităţii Politehnica din Bucureşti, Mihnea Costoiu.

Ar fi prima competiţie naţională interuniversitară pentru că este finanţată de universităţi (n.r. cele cinci universităţi membre ARUT). Prima competiţie din 1989. Nu vorbim despre o competiţie oarecare. Pentru prima oară cinci universităţi se adună, pun banii şi organizează o competiţie naţională. Banii vin din partea universităţilor. Competiţia este naţională pentru că vorbim despre cele mai mari universităţi tehnice şi vorbim despre o alianţă care este naţională„, a explicat rectorul cu prilejul întâlnirii ARUT.

Potrivit acestuia, la competiţie pot participa şi echipe interuniversitare ale celor cinci universităţi membre ARUT. „Noi nu vrem doar să avem declaraţii publice – facem, vrem, solicităm, dar şi punem pe tapet lucruri concrete, aşa cum le stă bine inginerilor. Nu doar declarăm şi cerem guvernului, ci punem pe masa guvernului soluţii pe care le generăm noi. Sigur competiţia va începe din acest an”, a afirmat Mihnea Costoiu.

Rectorul Universităţii Politehnica din Timişoara, Viorel Şerban, a spus că vor fi două tipuri de proiecte: individuale şi pe echipe. Potrivit acestuia, fiecare grant va avea valoarea de 10.000 de euro, iar evaluatorii vor fi din cele cinci universităţi membre ARUT. AGERPRES