Ambasada Statelor Unite ale Americii la Bucureşti şi Casa Corpului Didactic Dolj au lansat, miercuri, la Craiova, în premieră în România, programul de învăţare a limbii engleze „English Access Microscholarship”, program sponsorizat de Departamentul de Stat al SUA care se desfăşoară în peste 85 de ţări. Programul Access Craiova este primul de acest tip în România şi presupune învăţarea limbii engleze de către 20 de elevi de la licee din Craiova care au fost selectaţi prin concurs să facă parte din acest program ce se va desfăşura până în decembrie 2014.

Programul Access, început în februarie anul acesta, se va desfăşura timp de 60 de săptămâni, de-a lungul a doi ani şcolari. Orele de limba engleză, câte 6 pe săptămână (programul trebuie să cuprindă un minim de 360 de ore), vor avea loc în afara programului şcolar al elevilor, iar cursurile nu se vor ţine în timpul vacanţelor şcolare. Cursurile sunt fi găzduite de Casa Corpului Didactic şi de American Corner Craiova, care funcţionează la Biblioteca Judeţeană “Alexandru şi Aristia Aman” din Craiova.

Pe lângă cursurile de engleză, programul Access va cuprinde şi participarea la acţiuni civice, întâlniri cu diplomaţi americani, cu bursieri Fulbright români şi americani, cu foşti şi actuali participanţi la programele de schimb cultural-educaţional şi profesional ale guvernului american.

În cadrul Access Program, se va organiza şi o şcoală de vară de trei zile, unde elevii vor putea practica intensiv comunicarea în limba engleză printr-o diversitate de activităţi. În măsura în care sunt interesaţi, elevii vor avea posibilitatea să candideze şi la alte programe ale Ambasadei.

Prezentă la ceremonia de înmânare a certificatelor de participare, Edwina Saggit, ataşat cultural în cadrul Ambasadei SUA în România, i-a felicitat pe cei 20 de elevi de la liceele din Craiova care au fost selectaţi şi a spus că speră ca programul să fie o plăcută completare a orelor de limba engleză de la şcoală. “Programul include lecţii, dar şi activităţi în folosul comunităţii, iar elevii vor afla cum să fie mai competitivi în învăţământul superior şi pe piaţa muncii”, a spus Edwina Saggito.

La eveniment au mai participat Anca Mariana Pegulescu, inspector general la Ministerul Educaţiei Naţionale, Vasile Ştefan, directorul Casei Corpului Ddactc Dolj, reprezentanţi ai conducerii IŞJ Dolj şi ai Consiliului Judeţean Dolj. AGERPRES