uvvg_ambasad_brazilia.jpgRaymundo Santos Rocha Magno, ambasador al Braziliei la Bucureşti, a fost distins marţi cu titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad, care „s-a dovedit un prieten adevărat şi statornic al României, dezvoltând relaţiile bilaterale dintre cele două ţări”, după cum a precizat rectorul UVVG, Coralia Adina Cotoraci.

Aceasta a amintit faptul că Facultatea de Ştiinţe Juridice din cadrul UVVG a semnat, recent, un Acord de colaborare cu Şcoala de magistratură din Sao Paolo (Brazilia) fapt care poate contribui la ridicarea nivelului învăţământului din ambele ţări, cât şi la o recunoaştere reciprocă mai bună.

În Laudatio, conf. univ. dr. Cristian Alunaru, decanul Facultăţii de Ştiinţe Juridice din cadrul UVVG, a arătat că ambasadorul Raymundo Santos Rocha Magno a subliniat în repetate rânduri faptul că „mulţi români au făcut lucruri extraordinare pentru Brazilia”, între aceştia amintindu-i pe sculptorul Gheorghe Leonida, cel care a gândit celebra Statuie a lui Isus de la Rio şi pe economistul Mihail Manoilescu, ale cărui idei au pus bazele industrializării Braziliei.

În vârstă de 61 de ani, Raymundo Santos Rocha Magno este licenţiat în Drept al Universităţii din Districtul Federal (UDF) din Brasilia, din anul 1978, după ce, în anul 1975, fusese admis în Serviciul Diplomatic Brazilian ca Secretar de rangul III. Şi-a reprezentat ţara în mai multe state şi pe lângă mai multe organizaţii internaţionale, de la data de 8 iulie 2011 fiind numit Ambasador al Braziliei în România.

Pentru prodigioasa sa activitate profesională, Raymundo Santos Rocha Magno a primit o serie de disticţii din partea mai multor state, titlul de Doctor Honoris Causa al UVVG fiind primul de acest fel, primit din partea unei universităţi europene.

Ambasadorul brazilian a fost însoţit de George Legmann, român de origine, secretarul general al Institutului Cultural Brazilian, care răspunde de relaţiile culturale ale Braziliei cu Universităţile din România. AGERPRES