Ambasadorul Lauk spune că mulţi dintre profesorii de germană sunt în pragul pensiei

lauk_werner.jpgAmbasadorul Germaniei la Bucureşti, Werner Hans Lauk, a făcut, joi, o vizită la Liceul Diaconovici-Tietz din Reşiţa, unde s-au purtat discuţii pe tema învăţământului în limba germană, el menţionând cu această ocazie că foarte mulţi dintre profesorii care predau această disciplină în şcolile din România sunt în pragul pensiei.

“Am punctat, în întâlnirea pe care am avut-o, faptul că este foarte important ca profesorii şi societatea, în general, să reuşească să atragă cât mai mulţi tineri care să aleagă profesia de profesor, deoarece este o meserie foarte frumoasă. La Liceul Diaconovici-Tietz nu este cazul, pentru că mulţi dintre dascăli sunt tineri, dar în ţară este o problemă, având în vedere că cei mai mulţi dintre profesorii care predau limba germană sunt în prag de pensie. Atât ambasada, cât şi alte instituţii oferă burse pentru tinerii care vor să devină viitori profesori de limba germană”, a precizat Werner Hans Lauk.

Ambasadorul Germaniei a afirmat că este îmbucurător faptul că în această şcoală există o ofertă foarte bună în ceea ce priveşte învăţământul în limba germană. “Aş dori, pe această cale, să mulţumesc şcolii şi dascălilor care predau aici pentru implicarea lor activă în învăţământul în limba germană. Cu siguranţă acest lucru se va întâmpla şi în anii viitori. Noi încercăm să sprijinim învăţământul în limba germană şi prin realizarea de materiale didactice pentru dascălii care predau această limbă, fie ea maternă sau străină. Totodată, încercăm să ajutăm învăţătorii şi profesorii care predau limba germană şi prin oferirea cât mai multor cursuri de specializare. Sunt de părere că părinţii şi elevii ar trebui să conştientizeze că limba germană este, în Europa, prima limbă maternă, deci e vorbită de cei mai mulţi europeni, şi este important pentru elevii români să îşi dea seama că limba germană e una de viitor, care îi ajută şi în viaţa de zi cu zi, dar şi în plan profesional”, a subliniat Werner Hans Lauk. AGERPRES