clasa_goala.jpgDeputatul PC Andrei Tănăsescu propune ca tinerii care au lipsit de la prima sesiune a Bacalaureatului să beneficieze încă din ultimul an de liceu de o alternativă la acest examen şi de posibilitatea obţinerii unei calificări.

Potrivit acestuia, o altă soluţie ar putea să o reprezinte un examen mai simplu, asemănător celui de Bacalaureat, susţinut la finalul liceului care ar putea fi completat cu o probă practică.

„Astfel, numai în 2013, 50.000 de elevi nu s-au prezentat la Bac, fiind nevoiţi să termine liceul fără a susţine acest examen deosebit de important. Cumulat pe o perioadă mai mare de ani, acest fenomen duce la o cifră de ordinul sutelor de mii. Este o problemă gravă, care nu a fost încă supusă atenţiei publice. Practic, pe tăcute, numărul românilor fără pregătire sporeşte de la an la an”, a precizat luni deputatul conservator, potrivit unui comunicat remis AGERPRES.

În opinia parlamentarului, acest lucru este cauzat de lipsa de informare a elevilor, dar şi de absenţa alternativelor pentru cei care nu doresc sau nu pot să obţină examenul de Bacalaureat.
„Plecând de la faptul că în România există un mare deficit de oameni instruiţi pe anumite calificări profesionale, deputatul propune ca aceşti tineri să poată opta, încă din ultimul an de studiu, pentru un modul şcolar profesional care să-i poată redirecţiona ulterior către unităţile profesionale specifice”, se mai arată în comunicatul PC. AGERPRES