ANI a sesizat Parchetul in cazul rectorului Universitatii “Petru Maior” din Tirgu-Mures

marian liviu.jpgAgentia Nationala de Integritate a sesizat Parchetul de pe langa Curtea de Apel Tirgu-Mures, in vederea efectuarii de cercetari cu privire la savarsirea de catre rectorul Universitatii “Petru Maior” din Targu-Mures, Onoriu-Liviu Marian, a infractiunii de conflict de interese.

Potrivit unui comunicat remis, joi, ANI a fost sesizata, in 27 aprilie, cu privire la existenta unui conflict de interese in activitatea desfasurata de Onoriu-Liviu Marian.

ANI precizeaza ca procedura de instiintare a fost indeplinita in conformitate cu prevederile legale, rectorul Universitatii “Petru Maior” fiind informat despre declansarea procedurii de verificare a conflictelor de interese, precum si cu privire la drepturile sale de a lua cunostinta de actele si lucrarile dosarului, de a fi asistat sau reprezentat de avocat si de a prezenta orice elemente justificative pe care le considera necesare.

“In urma verificarilor, s-a constatat faptul ca Onoriu-Liviu Marian a detinut calitatea de actionar la Performant Manager S.A. pana la data de 17 mai 2009, data la care a fost radiata societatea, calitatea de asociat cu o cota de participare la beneficii si pierderi de 15.0820%, precum si calitatea de administrator la S.C.Transilvania Mix Trade S.R.L. si calitatea de asociat cu o cota de participare la beneficii si pierderi de 50,00% la S.C. LJM Consulting S.R.L., unde calitatea de administrator este detinuta de Mariana Marian, sotia acestuia “, arata sursa citata.

ANI mentioneaza ca la solicitarea adresata Universitatii ‘Petru Maior’ privind contractele comerciale incheiate cu diferite societati comerciale, a fost transmis contractul de furnizare de produse ce reglementeaza achizitionarea de catre universitate, reprezentata de rectorul Onoriu-Liviu Marian a unor echipamente de la S.C Transilvania Mix Trade S.R.L., reprezentata de sotia acestuia, pentru suma de aproximativ 42.200 lei.

“Din verificarea documentelor primite, a rezultat conflictul de interese in care s-a aflat rectorul Universitatii ‘Petru Maior’, in cazul contractului privind achizitionarea unor echipamente. (…) In cazul efectuarii acestei operatiuni, Onoriu-Liviu Marian a incalcat dispozitiile legale privind conflictul de interese, deoarece, la data semnarii contractului mentionat mai sus, detinea si calitatea de asociat al societatii furnizoare “, mai subliniaza ANI.

In comunicat se mai precizeaza ca in termen de 15 zile de la data comunicarii actului de constatare a conflictului de interese sau a starii de incompatibilitate, persoana verificata poate face contestatie, conform prevederilor legale. De asemenea, ANI mai mentioneaza ca activitatea de verificare a averii dobandite in perioada exercitarii mandatelor sau a indeplinirii functiilor ori demnitatilor publice, dupa caz, a conflictelor de interese si a incompatibilitatilor este supusa controlului judecatoresc. AGERPRES