lic cuza.jpgImplinirea a noua decenii de atestare documentara a Liceului teoretic Alexandru I.Cuza din municipiul Alexandria si a 151 de ani de la Unirea Moldovei cu Tara Romaneasca a fost marcata prin organizarea, vineri, a mai multor manifestari cultural-educative la care au participat elevi, cadre didactice si fosti profesori ai uneia dintre cele mai importante unitati de invatamant din Teleorman.

Un simpozion si concursuri pe teme de istorie si literatura, expozitii de fotografie, articole filatelice si numismatica, sezatoarea literara „Eminescu-suflet tanar”, dezbaterea privind traditii si obiceiuri populare din Teleorman sau intrecerile sportive sub genericul „Cupa 24 Ianuarie” au fost incluse in programul manifestarilor aniversare.


Dupa cum a precizat directorul Liceului Alexandru I.Cuza, profesorul Florin Stanoiu, intr-o prezentare multi-media la cabinetul de informatica, unitatea dispune de o moderna baza didactica pentru aproximativ 900 de elevi. Initial, actualul liceu a functionat ca „gimnaziu clasic”, intre primii sai directori aflandu-se profesorul si prozatorul Calistrat Hogas. De-a lungul anilor, profesorii si elevii, deopotriva, s-au remarcat prin rezultate remarcabile la olimpiadele si concursurile scolare, peste 20 din actualii dascali facand cursurile liceale aici. AGERPRES