studenti profesor.jpgAproximativ 120 de reprezentanţi şi lideri ai Alianţei Naţionale a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR) au luat parte, joi, la Adunarea Generală, eveniment care se desfăşoară în perioada 25-28 august, la Casa de Cultură a Studenţilor din Iaşi. Cu acest prilej, liderii studenţilor vor dezbate impactul pe care îl va avea Legea Educaţiei Naţionale şi Statutul Studentului asupra studenţilor, cât şi paşii de urmat în viitor.

În opinia Danielei Alexe, preşedintele ANOSR, sunt multe aspecte care trebuie puse la punct pentru ca statutul studenţilor din România să fie diferit de cel actual. Alt subiect abordat a vizat reprezentativitatea studenţilor în alegerea conducerii universităţii în care studiază.

“Obiectivul întâlnirii de la Iaşi este acela de a lua decizii interne cu privire la dezvoltarea structurii. Se va schimba Biroul de conducere al ANOSR, vom încerca să punem la punct strategia federaţiei pentru următorul mandat. Sunt discuţii despre Legea Educaţiei, schimbarea cartelor, statutul studentului, care trebuie să fie adoptat urgent de Ministerul Educaţiei. Vrem să gândim planuri de acţiune pentru fiecare problemă pe care am identificat-o. În ceea ce priveşte Legea Educaţiei, nemulţumirea care a fost nesoluţionată este aceea a reprezentativităţii studenţilor în alegerea conducerii universităţilor. De aceea, ne punem în plan să schimbăm Legea Educaţiei. Vom continua demersurile pentru că este un aspect care ne nemulţumeşte extrem de mult”, a declarat preşedintele ANOSR.

În cadrul celor trei zile de dezbateri, reprezentanţii studenţilor din 16 centre universitare din România vor aborda probleme privind perspectiva naţională cu privire la problemele sistemului de învăţământ superior. Liderii studenţilor români vor discuta despre direcţiile de acţiune pentru următorul an universitar, vor analiza rezultatele acţiunilor realizate în ultimul an şi vor alege următorul birou de conducere. AGERPRES