anosr.jpgAlianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România au acuzat reprezentanţii Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului că în perioada premergătoare sărbătorilor de iarnă, „taie taberele studenţeşti”, se arată într-un comunicat de presă remis luni.

„Dacă până acum, studenţii cu cele mai bune rezultate la învăţătură, primeau în vacanţele de iarnă/vară tabere studenţeşti, de acum toate acestea vor face parte dintr-un basm frumos. ANOSR doreşte să reamintească MECTS că aceste tabere reprezintă una dintre puţinele politici de încurajare a performanţelor, prin care până acum statul reuşea să stimuleze performanţa academică”, se arată în comunicatul de presă.

În context, ANOSR solicită MECTS găsirea unei soluţii urgente pentru ca cei mai buni studenţi din România să nu îşi piardă din drepturi. Mai mult, reprezentanţii studenţilor îşi doresc o întrevedere cu Ministrul Educaţiei pentru a găsi o soluţie la problemele grave semnalate.


„Considerăm că fondurile pentru taberele studenţeşti nu salvează România din criză, însă suntem siguri că alocarea taberelor va stimula studenţii şi va genera un câştig atât pentru aceştia cât şi pentru România. Tăierea drepturilor studenţilor a început odată cu afrontul adus mişcării studenţeşti în proiectul de Lege a Educaţiei prin excluderea studenţilor din cele mai importante decizii din universitate. Observăm că taberele studenţeşti sunt următoarele drepturi la care se renunţă. Sperăm ca această atitudine împotriva studenţilor să se revizuiască pentru a nu ajunge în situaţia colegilor noştri din alte state, a declarat liderul ANOSR Daniela Alexe.


Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR) reuneşte 72 de organizaţii studenţeşti cu tradiţie din România şi este unica federaţie studenţească din ţara noastră recunoscută şi reprezentată la nivel european, fiind membră în cadrul European Students’ Union (ESU). AGERPRES