andronescu_ecaterina3_mare.jpgMinistrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a fost de acord cu majorarea subvenţiei cămine-cantine la întâlnirea cu reprezentanţii Alianţei Naţionale a Organizaţiilor Studenţeşti din România, a declarat, miercuri, vicepreşedintele organizaţiei, Brânduşa Lungu.

Reprezentantul ANOSR a spus că ministrul Educaţiei a afirmat în timpul întâlnirii de marţi seara pe care a avut-o cu studenţii că susţine creşterea participării studenţilor în alegerea rectorului până la procentul de 25%, dar şi alocarea a 6% din PIB pentru Educaţie, menţionând însă că decizia în acest sens nu aparţine în sine MECTS.

„Ministrul a fost de acord să consulte şi să implice studenţii în toate propunerile legislative şi normele metodologice ce vizează învăţământul superior şi şi-a dat acordul pentru organizarea de întâlniri periodice cu reprezentanţii ANOSR. Ministrul Educaţiei nu a făcut însă promisiuni referitoare la procentul minim de creştere a subvenţiei cămine-cantine şi la modificarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 73/2004 cu privire la acordarea subvenţiei individuale de cazare, ordonanţă care ar da studenţilor posibilitatea de a-şi acoperi o parte din cheltuielile de chirie, dacă nu reuşesc să obţină un loc în cămin”, a precizat vicepreşedintele ANOSR.

Potrivit acesteia, studenţii vor continua negocierile pe subiectele în cazul cărora nu s-a ajuns la un consens, urmând ca un protocol de colaborare care prevede clar asumările MECTS şi ANOSR să fie semnat până pe data de 25 septembrie. „Întâlnirea cu ministrul Educaţiei ne-a dat posibilitatea să aducem în discuţie principalele priorităţi ale studenţilor. Urmează ca un protocol de colaborare mai clar să fie negociat şi apoi semnat până în data de 25 septembrie. Am fost asiguraţi de deschiderea MECTS, urmează să vedem în perioada următoare în ce măsură această deschidere se va concretiza şi într-o susţinere reală a studenţilor”, a declarat, la rândul său, preşedintele ANOSR, Mihai Dragoş. AGERPRES