Liderii studenţilor din România se întâlnesc, în perioada 11-20 august, la Baia Mare, la Forumul Organizaţiilor Studenţeşti din România, „pentru a pregăti viitoarele demersuri naţionale”.

Evenimentul este organizat de Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România, cu sprijinul Ligii Studenţilor „Pintea Viteazul” (LSPV) şi al Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca.

„Timp de 10 zile, liderii studenţilor vor evalua acţiunile guvernanţilor din ultimele luni, inclusiv prin raportare la implementarea Programului de Guvernare, la angajamentele solicitate şi asumate în campania ANOSR „Educaţia la Guvernare”, vor discuta gradul de integrare a propunerilor studenţilor în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, Programele Operaţionale şi la rectificarea bugetară, în special în privinţa burselor studenţeşti, stabilind măsurile ce se impun faţă de acţiunile guvernanţilor”, informează un comunicat de presă al ANOSR.

Programul evenimentului va include, de asemenea, sesiuni de formare pe diverse domenii, organizate în vederea creşterii capacităţii organizaţiilor studenţeşti de a reprezenta studenţii la nivel local, dezbateri privind problemele acute ale tinerilor şi ateliere de lucru pentru stabilirea strategiei federaţiei în următorul mandat.

„Este la fel de important să reevaluăm, în acest punct, modul în care pandemia a influenţat studenţii şi organizaţiile studenţeşti. FOSR reprezintă momentul în care mişcarea studenţească din România îşi stabileşte viziunea pentru următoarea perioadă, fiind, de asemenea, primul eveniment de amploare marca ANOSR după instalarea pandemiei, cu participanţii vaccinaţi, cu excepţia cazurilor medicale speciale”, afirmă sursa citată.

În cadrul evenimentului de deschidere, care are loc joi, priorităţile studenţilor vor fi discutate cu numeroşi invitaţi, printre care Ligia Deca, consilier prezidenţial în cadrul Administraţiei Prezidenţiale, Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei, Kacso-Doboly Izabella Maria, secretar de stat în cadrul Ministerului Tineretului şi Sportului, reprezentanţi din partea instituţiilor publice şi ai partenerilor – Organizaţia Europeană a Studenţilor, Consiliul Naţional al Elevilor, Consiliul Tineretului din România, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca.AGERPRES