hadar anton.jpgLiderul Federaţiei sindicale din învăţământul superior Alma Mater, Anton Hadăr, afirmă că învăţământul nu va fi inclus printre serviciile care vor fi liberalizate, arătând că a primit în acest sens un răspuns de la Comisia Europeană.

„În legătură cu temerea noastră de a putea fi incluse sistemul educaţional românesc şi învăţământul în ansamblu pe lista serviciilor care ar putea să fie comercializate zile acestea, am primit un răspuns de la Comisia Europeană legat de faptul că învăţământul nu va figura printre serviciile care vor fi liberalizate, aşa că acum temerea noastră este mult diluată. Sperăm să primim un răspuns oficial, de data aceasta a fost un răspuns verbal şi sperăm ca în urma acestui răspuns lucrurile să stea aşa cum ne aşteptăm noi. Asta înseamnă că învăţământul nu va putea fi supus unui proces de privatizare atât de repede. Poate că peste ani ar fi posibilităţi de acest tip, acum, însă nu”, a declarat Anton Hadăr.

El a arătat că a discutat cu privire la această temă cu reprezentanţi ai României la nivelul Uniunii Europene şi cu Marin Romer, liderul European Trade Union Committee for Education, care a afirmat că în urma eforturilor şi a dezbaterilor din diferite ţări s-a ajuns la concluzia că nu este momentul ca educaţia să fie inclusă în Tratat.

Anton Hadăr a participat sâmbătă, alături de preşedintele Senatului UPB, Ecaterina Andronescu, preşedintele Consiliului Naţional al Rectorilor, Răzvan Teodorescu, la Uniunea Naţională a Studenţilor din România. AGERPRES