usamv_iasi_mare1.jpgAnul universitar 2012 – 2013 va începe de luni, 17 septembrie, la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad”, deschiderea oficială urmând să fie organizată în Aula Magna „Haralamb Vasiliu” a Universităţii.

Potrivit unui comunicat remis joi, la eveniment vor participa Rectorul, Preşedintele Senatului, Prorectorii, membrii Senatului Universităţii, oficialităţi locale, alături de cadre didactice şi studenţi. Cele mai mari emoţii le vor avea „bobocii” care au reuşit să ocupe, în urma concursului de admitere, un loc la USAMV Iaşi.

Anul acesta, instituţia a avut o admitere de succes, locurile la buget fiind ocupate aproape în totalitate încă din prima sesiune, cea din iulie, iar cele cu taxă în sesiunea din toamnă. La Universitate învaţă aproximativ 5.000 de studenţi, din care 850 sunt boboci.

Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” din Iaşi urmăreşte, cu prioritate, investirea de sume importante în dotarea cu tehnologie şi echipamente a laboratoarelor şi bazelor de practică, pentru îmbunătăţirea condiţiilor de studiu şi cercetare. Studenţii Universităţii beneficiază de cursuri susţinute de un corp profesoral de elită, de condiţii de cazare şi masă moderne. AGERPRES