aparat neophor.jpgPrin intermediul Universitatii de Vest „Vasile Goldis”, Institutul italian de cercetare Neopharmatech, bitehnologii, titoterapie, dermato-cosmetica au prezentat, in premiera, la Clinica Universitara de Hematologie din cadrul Spitalului Judetean Arad, aparatul „Neophor”. Aparatul „Neophor” este utilizat pe baza diagnosticului furnizat de medic pentru administrarea unor medicamente spre celule tinta.

La prezentare au participat conducerea Directiei de Sanatate Publica Arad, conducerile spitalelor clinice, reprezentanti ai Colegiului medicilor, profesori universitari, chirurgi specialisti in hematologie, chirurgie plastica, generala, recuperare fizioterapie, neurologie, stomatologie.

Prof. univ. dr. Aurel Ardelean, rector al Universitatii de Vest „Vasile Goldis” a declarat ca aparatul „Neophor” functioneaza pe baza de unde magnetice si biocurenti poate sa dirijeze principiile active din medicamente spre anumite zone spre anumite celule ale corpului uman. „Poate sa realizeze, prin disocierea principiilor active la nivelul citosolului o vindecare a zonelor care reprezinta anumite leziuni. Aparatul este o conceptie a colegilor din Italia si se aplica in clinicile din peninsula cu foarte bune rezultate. Este pentru prima data cand acest aparat este introdus intr-o clinica universitara din Romania”.

Amintim faptul ca prof. univ. dr. Aurel Ardelean, rector al Universitatii de Vest „Vasile Goldis” este autorul a volumului „Biologia moleculara a medicamentului”, care este o premiera in domeniul cercetarii biologiei moleculare, industria medicamentelor si biofarmaceuticii.