Asociația Bloc Zero organizează în perioadă 8-10 aprilie și 22-24 aprilie două ateliere online de formare în folosirea filmului ca instrument educațional dedicate profesorilor. Apelul la înscrieri se adresează profesorilor activi din gimnaziu și liceu din întreaga țară.

Ambele ateliere vor urma aceeași structură, fiecare dintre acestea urmând să se desfășoare pe o perioadă de 3 zile, după cum urmează:

Grupa 1 – 8, 9, 10 aprilie (6h/zi)

Grupa 2 – 22, 23, 24 aprilie (6h/zi)

Fiecare dintre cele două ateliere este deschis pentru un număr de maxim 20 de profesori. Participanții vor fi aleși în urma unui proces de selecție (detaliat mai jos), data limită pentru înscrieri fiind 1 aprilie 2021. Profesorii selecționați vor fi anunțați până la data de 4 aprilie 2021, cel târziu.

La finalul atelierului, se vor acorda diplome de participare profesorilor participanți.

Înscrieri

Profesorii interesați să participe sunt invitați să completeze formularul de înscriere (format Google Form) de aici https://forms.gle/nGiA1XKmgeWQcTj36

*Atenție: în cadrul formularului veți fi rugați să încărcați un CV actualizat.

Dacă întâmpinați dificultăți, ne puteți transmite documentul la adresa de mail oana@bloczero.ro.

Acesta va fi însoțit de un mesaj care va conține:

– datele atelierului pentru care optați;

– datele de contact: nume, prenume, număr de telefon, adresă de e-mail.

Obiectivele cursului:

  • familiarizarea cu pașii de urmat pentru integrarea filmelor și a altor resurse audiovizuale în predare;
  • obișnuirea cu noi metode de educație non-formală/ prin cultură;
  • acomodarea cu resurse de predare/învățare online interactive;
  • deprinderea limbajului cinematografic/ audiovizual;
  • îmbogățirea cunoștințelor cu privire la subiecte din sfera drepturilor omului, ecologiei și a educației alternative și incluzive;
  • dezvoltarea unor colaborări pe termen lung între Asociația Bloc Zero și instituțiile de învățământ în cadrul cărora își desfășoară activitatea profesorii participanți la ateliere.

În urma participării la curs, profesorii vor primi acces în mod gratuit la un catalog de peste 20 de filme însoțite de materiale educaționale dedicate, prin intermediul platformei online de vizionare Kinoteca Bloc Zero.

Profesorii participanți se angajează să organizeze cel puțin 3 proiecții de film la clasă până la sfârșitul anului școlar și să disemineze metodologia proiectului în rândul colegilor din instituția de învățământ în care sunt activi.