A doua ediție a competiției Java pentru Universități organizată de către ADFABER și sponsorizată de Oracle Academy și-a anunțat câstigatorii. Competiția a avut loc în perioada martie-mai 2017 și a încurajat peste 100 de studenți să dezvolte sub îndrumarea profesorilor mentori, propria aplicație Java folosind baze de date Oracle.

“Competiția Java pentru Universități” a fost lansată ca o oportunitate pentru fiecare student român ce crede în puterea tehnologiei de a face lumea un loc mai bun. Tema de anul acesta a fost Smart City iar studenții au putut dezvolta aplicații ce transformă orașul într-unul inteligent, utilizând Java și tehnologii Oracle Database.

“Am vrut să evidentiam faptul că studenții pot folosi cunoștințele Java și Oracle Database pentru a face bine. Prin intermediul acestei competiții, i-am încurajat pe studenți să își exprime pasiunea pentru tehnologie și le-am oferit șansa de a-și testa abilitățile și cunoștințele privind programarea Java”,-a declarat Alin Chiriac, CEO & Founder ADFABER.

Competiția națională Java pentru Universități a avut 47 de echipe înregistrate până pe 30 aprilie și 27 de proiecte valide. Cele mai bune 3 proiecte au fost recunoscute cu premii speciale, iar următoarele 3 cu mențiuni onorifice.  În cadrul competiției studenții au avut oportunitatea să-și testeze abilitățile de a prezența, de a sintetiza idei și de a lucra în echipă. Iar cele mai bune 6 echipe au avut oportunitatea să-și prezinte proiectele în fața juriului și au fost premiați de către ADFABER și Oracle Academy în timpul unei ceremonii de decernare a premiilor ce a avut loc în sediul Oracle în data de 18 mai.

Aplicația câștigatoare a fost MedicalWEB a echipei DD Team. Această aplicație a fost realizată de Diana Ovidenie și Pop Daniel-profesor coordonator Dumitrescu Silviu Răzvan din cadrul Universității Transilvania, Brașov. MedicalWEB dorește îmbunătățirea procesului de tratare al urgențelor în cadrul serviciului ambulatoriu prin identificarea rapidă a vehiculelor care pot răspunde fără întârziere solicitărilor, și a spitalelor care sunt cele mai apropiate de incident.

Echipe din toată țara au realizat aplicații inedite pentru desktop, web sau pentru mobil folosind tehnologii Java și Oracle Database.  Iată câteva exemple: folosind Smart Parking App (Locul 2) poți rezerva un loc de parcare în funcție de destinația ta; aplicația Busity (Locul 3) te ajută să urmărești mijlocul de transport în comun de care ești interesat, astfel economisind timp; aplicația Event Management System te ajută să iei contact cu ultimele evenimente dintr-un anumit domeniu în funcție de locația și interesele tale; Smart Travel îți poate oferi o opțiune pentru a călători între orașe alături de alți oameni și, în același timp, te ajută să îți faci bagajul pentru călătoria ta sugerând o listă de lucruri ce nu trebuie să îți lipsească. Ultima, dar nu cea din urmă, aplicația echipei Steam permite utilizatorilor să vizualizeze locațiile deschise în momentul curent. Aplicația permite interacțiunea ușoară, având o interfață simplă și prietenoasă.

Mai multe detalii despre competiție puteti accesa la javacompetition.adfaber.org.