Aproape 100 de expozanti au fost prezenti la RIUF Bucuresti

riuf.jpg100 de institutii de invatamant din 16 tari si-au expus oferta educationala sambata si duminica la cea de-a cincea editie a Romanian International University Fair (RIUF).

Au fost prezente la RIUF universitatii colegii, institute, scoli superioare din Finlanda, Belgia, Austria, China, Olanda, Danemarca, Franta, Germania, Grecia, Ungaria, Monaco, Spania, Romania, Italia, Elvetia, Marea Britanie.

Pe langa editia din Bucuresti, in acest an vor fi organizate si doua editii regionale, la Iasi in 17 martie si Timisoara 19 martie, obiectivul organizatorilor fiind acela de a creste accesibilitatea vizitatorilor din zonele de est si de vest ale tarii. “A cincea editie a RIUF este organizata pentru a dezvolta capacitatea tinerilor romani de a studia in strainatate la cele mai renumite institutii internationale. Multiple oportunitati sunt disponibile pentru a interactiona cu reprezentantii unor colegii, universitati, programe de master si MBA de top din intreaga lume si ai altor organizatii implicate in educatia universitara si post-universitara”, sustin organizatorii evenimentului.

Expozanti internationali furnizeaza informatii despre diverse universitati, programe academice, domenii de studiu (precum administrarea afacerilor, arte, medicina, inginerie, stiinte umane, informatica si multe altele), cursuri vocationale si de limbi straine. Totodata, in cadrul expozitiei, directori, decani, rectori, functionari guvernamentali, pot stabili contacte cu institutiile prezente. In timpul expozitiei au fost organizate sesiuni de informare, workshop-uri organizate pentru a informa si pregati aplicantii potentiali in legatura cu cerintele de baza si procedurile procesului de aplicare. Workshop-urile sunt sustinute de studenti romani si absolventi ai universitatilor internationale.

Peste 21.000 de vizitatori au profitat de oportunitatile oferite de RIUF in editiile precedente. Ultimele doua editii au fost vizitate de un numar de 12.000 de persoane.