univ oradea.jpgUn număr de 959 de studenţi din 14 facultăţi ale Universităţii din Oradea au participat, timp de şapte luni, la proiectul „Studenţii de azi, profesioniştii de mâine”, finanţat din fonduri europene POSDRU.

„Prin acest proiect, studenţii au avut ocazia atât să se cunoască mai bine pe ei înşişi, cât şi mediul economic în care vor activa după terminarea studiilor. Studenţii au beneficiat de conferinţe de management al carierei, cu speakeri profesionişti din domeniul fiecărei facultăţi, de evaluare aptitudinală – generică şi specifică, precum şi de vizite de studiu la companii/instituţii relevante domeniului”, a declarat psiholog Adela Judea, expert informare în proiect.

De asemenea, ei au participat la conferinţe dedicate dezvoltării durabile, tehnologiei şi comunicării şi la training-uri pe teme de management, negociere, comunicare, lucru în echipă şi pregătire pentru piaţa muncii.

Conferinţa de închidere a proiectului „Studenţii de azi, profesioniştii de mâine” a fost organizată în Aula Magna a Universităţii din Oradea, în prezenţa întregii echipe de implementare a proiectului de la Oradea, conduse de prorectorul prof .univ. dr. Simona Trip. Toţi studenţii au primit, în acest cadru, diplome de participare şi câte 500 de lei. Proiectul derulat împreună cu Universitatea de Vest din Timişoara (lider de proiect) s-a desfăşurat în perioada aprilie 2014 – noiembrie 2015. AGERPRES