univ lucian blaga.jpgAproape 1.200 de locuri au rămas disponibile la Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu (ULBS), pentru admiterea din toamnă. Cele mai multe locuri la ULBS libere sunt cele cu taxă, peste o mie.

„Absolvenţii de liceu care au promovat examenul de Bacalaureat vor mai avea la dispoziţie 1.176 de locuri la facultăţile Universităţii ‘Lucian Blaga’din Sibiu, pentru admiterea din toamnă. După sesiunea din luna iulie, majoritatea locurilor subvenţionate de la buget au fost ocupate, rămânând disponibile doar 85, în timp ce locurile cu taxă rămase libere sunt în număr de 1.091”, se arată în comunicatul ULBS. Singura facultate la care nu mai există niciun loc este Medicina, în timp ce la facultăţile de Inginerie şi Ştiinţe Economice mai sunt disponibile doar locuri nesubvenţionate.

Cea de a doua sesiunea de admitere din acest an, la ULBS, se va desfăşura în intervalul 4-12 septembrie, iar taxa de înscriere este de 150 lei la şapte dintre facultăţile care vor organiza înscrieri, singura excepţie fiind Facultatea de Ştiinţe Economice, unde cei care doresc să îşi depună dosarul vor trebui să plătească 160 lei.

Pentru anul universitar 2015-2016, ULBS a scos la concurs un număr de 3683 de locuri pentru studiile de licenţă, 1.620 reprezentând locuri subvenţionate de la buget (fără taxă).

Toate specializările Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu sunt acreditate şi autorizate să funcţioneze de către Ministerul Educaţiei Naţionale. De altfel, la ultima evaluare a Agenţiei Române de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior (ARACIS), Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu a primit cel mai înalt calificativ-Grad de Încredere Ridicat, potrivit ULBS. AGERPRES