mladin_claudius.jpgUn număr de 195 de clase pregătitoare vor funcţiona în anul şcolar 2013-2014, în judeţul Arad, unde sunt aşteptaţi 3.495 de elevi, gradul de ocupare a locurilor în aceste clase fiind mai ridicat comparativ cu anul trecut. Potrivit şefului Inspectoratului Şcolar al judeţului Arad, Claudius Mladin, în acest an au fost recenzaţi 3.475 de copii, dar s-au înscris cu 20 de copii mai mult, aceasta atestând faptul că atât la nivelul IŞJ, cât şi în şcoli s-a muncit bine.

“Aproape fiecare unitate şcolară a avut site-urile actualizate cu informaţii privind situaţia înscrierilor şi a modului în care părinţii trebuie să procedeze. În total, pentru anul şcolar viitor avem la dispoziţie 4.916 locuri disponibile, însă, aşa după cum am mai spus, vom avea doar 3.495 de copii în aceste clase pregătitoare”, a declarat vineri inspectorul şcolar general al judeţului Arad.
În continuare, Mladin a arătat că, după cele două etape ale primei faze a înscrierilor, au fost înscrişi 3.295 de elevi, iar în faza a doua s-au mai înscris 200 de copii. “Au existat şi şcoli care au solicitat suplimentarea numărului de locuri din clase. În mod normal, o clasă trebuie să cuprindă 25 de locuri, însă Inspectoratul Şcolar Judeţean poate aproba un număr maxim de 30 de locuri. Au fost patru unităţi de învăţământ au cerut suplimentarea claselor, acestea fiind Şcoala Generală ‘Aurel Vlaicu’, Liceul Pedagogic ‘Dimitrie Ţichindeal’, Şcoala Gimnazială nr. 5, toate din municipiul Arad şi Şcoala gimnazială din comuna Mişca”, a precizat şeful ISJ Arad.

În perioada 8-12 iulie, va avea loc prima etapă de formare a personalului didactic care va preda în aceste clase pregătitoare, la nivelul judeţului Arad fiind nevoie de 245 de astfel de cadre. “Chiar dacă perioada oficială de înscriere în clasele pregătitoare s-a încheiat, ISJ Arad va analiza fiecare caz special care poate apărea de aici încolo. De exemplu, sunt multe cazuri în care părinţii s-au întors din Italia sau Spania pentru a-şi înscrie copiii la şcoală în Arad, ISJ aşteptându-se ca în lunile de vară aceste situaţii să se înmulţească”. AGERPRES