univ lucian blaga.jpgPeste 2.900 de absolvenţi de liceu s-au înscris la una dintre cele nouă facultăţi ale Universităţii ‘Lucian Blaga’din Sibiu (ULBS), în primele trei zile de admitere, potrivit unui comunicat remis joi AGERPRES.

Facultăţile care au atras, până acum, cei mai mulţi candidaţi sunt Medicina (584) şi Ingineria (524, la care se adaugă 30 de înscrişi la master şi 7 la ID). La Facultatea de Ştiinte Economice şi-au depus dosarele, până miercuri seara, 391 de candidaţi (287 la licenţă, 94 la master şi 10 la ID), la Ştiinţe Socio-Umane 341 (291 la licenţă şi 50 la master), la Ştiinte 277 (225 la licenţă şi 52 la master), la Litere şi Arte 282 (228 la licenţă şi 54 la master), la Drept 215 (160 la licenţă, 48 la master şi 7 la ID), la Facultatea de Ştiinţe Agricole, Industrie Alimentară şi Protecţia Mediului 184 (119 la licenţă, 61 la master şi 4 la ID), iar la Teologie 71 (48 la licenţă şi 23 la master).

„Universitatea Lucian Blaga din Sibiu reprezintă o oportunitate în clădirea viitorului tinerilor absolvenţi. Parteneriatele pe care le-am dezvoltat cu mediul de afaceri sunt un factor determinant în luarea deciziei de a veni la ULBS. Avem facultăţi la care procentul de angajare, din timpul studiilor sau după finalizarea lor, depăşeşte 90%. De asemenea, studenţii noştri beneficiază de internship-uri atât la companii mari din Sibiu, dar şi din alte oraşe. La toate acestea se adaugă un campus universitar modern. Şi, nu în ultimul rând, Sibiul, ca oraş, reprezintă o atracţie atât din punct de vedere economic dar şi cultural. Este un oraş viu, iar Universitatea contribuie la această dezvoltare nu doar prin faptul că este un permanent furnizor de specialişti în diferite domenii, dar şi prin proiectele pe care le propune comunităţii”, a declarat prof. Ing. Dr. Ioan Bondrea, rectorul Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu.
El a menţionat, în context, că ULBS este unul din partenerii tradiţionali şi importanţi ai mai multor evenimente, al celui mai mare eveniment de artele spectacolului din România, şi al treilea din lume, Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu, sau al proiectului Sibiu Capitala Universitară Europenă 2015, un reper major al mediului academic românesc. Ca proiect de viitor, Bondrea a menţionat proiectul Capitală Gastronomică Europenă 2019, în care Universitatea este partener.

Un alt punct de atracţie pentru studenţi îl reprezintă programele de mobilitate Erasmus şi Erasmus+, pentru care se acordă granturi de până la 700 euro pe lună. Doar în ultimii doi ani, aproape 400 de studenţi au avut şansa de a participa la stagii de studiu sau practică – între 2 şi 12 luni – în una din universităţile partenere din cele aproape 40 de ţări din Europa (Austria, Danemarca, Finlanda, Franţa, Irlanda, Italia, Lichtenstein, Norvegia, Suedia, Marea Britanie., Belgia, Croaţia, Republica Cehă, Cipru, Germania, Grecia, Islanda, Luxemburg, Olanda, Portugalia, Slovenia, Spania, Turcia, Bulgaria, Estonia, Ungaria, Letonia, Lituania, Malta, Polonia, România, Slovacia, Macedonia).
Pentru anul universitar 2015/ 2016, ULBS a scos la concurs un număr de 6276 de locuri pentru studiile de licenţă si masterat, în sesiunea vară 2015.

Dintre acestea, 3.683 sunt locuri pentru studii de licenţă, 1.620 reprezentând locuri subvenţionate de la buget (fără taxă).

Cele mai multe locuri, 895, vor fi disponibile la Facultatea de Inginerie, la Facultatea de Ştiinte Socio-Umane vor fi 540 locuri, iar la Facultatea de Drept, 535 locuri.
Toate specializările Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu sunt acreditate şi autorizate să funcţioneze de către Ministerul Educaţiei Naţionale. De altfel, la ultima evaluare a Agenţiei Române de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior (ARACIS), Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu a primit cel mai înalt calificativ-Grad de Încredere Ridicat, precizează comunicatul citat.

Cei care doresc să se înscrie la una din specializările oferite de facultăţile din cadrul ULBS au la dispoziţie oferta educaţională completă pe site-ul Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu: http://www.ulbsibiu.ro/ro/admitere/. AGERPRES