gradinita.jpgAproximativ 3.300 de copii de grădiniţă din judeţul Bistriţa-Năsăud sunt eligibili pentru a primi tichetele sociale în valoare de 50 lei pe lună, acordate în baza Legii 248/2015, menită să stimuleze participarea în învăţământul preşcolar a copiilor cu vârsta cuprinsă între trei şi şase ani.

Legea, care a intrat în vigoare în 31 ianuarie anul curent, vine în sprijinul familiilor care se confruntă cu dificultăţi financiare, fiind consideraţi eligibili copiii care provin din familii unde venitul mediu pe membru nu depăşeşte 284 lei.

Astfel, Instituţia Prefectului Bistriţa-Năsăud a cerut primarilor din toate cele 62 de unităţi administrative să comunice numărul posibililor beneficiari, rezultând un total de 3.246 copii.
Printre primăriile cu numărul cel mai mare de cazuri eligibile se numără comunele Feldru (230 copii), Ilva Mică (213), Zagra (171), Teaca (150) şi municipiul Bistriţa (150).
Acordarea acestor stimulente educaţionale este condiţionată de frecvenţa regulată la grădiniţă a copiilor din familiile beneficiare, iar sumele necesare vor fi suportate din bugetele locale.
Tichetele sociale trebuie utilizate doar pentru achiziţionarea de produse alimentare sau de igienă, îmbrăcăminte şi rechizite.

În prima lună de la intrarea în vigoare a legii, la nivelul judeţului s-au înregistrat 158 cereri pentru acordarea tichetelor sociale care au intrat efectiv în plată, însă numărul este aşteptat să crească în perioada imediat următoare. AGERPRES