univ_petrol_ploiesti.jpgAproximativ 350 de locuri au rămas neocupate la Universitatea de Petrol şi Gaze (UPG) Ploieşti după ce conducerea instituţiei a organizat trei sesiuni de admitere, numărul de locuri scoase la concurs la cele cinci facultăţi pentru anul universitar 2012-2013 fiind de aproximativ 2.400.

Potrivit informaţiilor publicate pe site-ul oficial al universităţii, în urma celei de-a treia sesiuni de admitere care a avut loc în perioada 19-21 septembrie au fost ocupate doar 62 dintre cele 410 locuri rămase neocupate după primele două sesiuni de admitere, astfel că, la începerea noului an universitar, instituţia de învăţământ va avea 348 de locuri libere.

La Facultatea de Inginerie Mecanică şi Electrică au rămas libere 29 de locuri, la Tehnologia Petrolului şi Petrochimie sunt 23 de locuri libere, la Facultatea de Ştiinţe Economice mai sunt neocupate 80 de locuri, iar la cea de Litere şi Ştiinţe sunt neocupate 216 locuri.
Singura facultate la care toate locurile au fost ocupate încă din prima sesiune de admitere este cea de Ingineria Petrolului şi Gazelor.

La UPG Ploieşti au fost scoase la concurs anul acesta la cele cinci facultăţi aproape 2.400 de locuri, respectiv 1.488 cu taxă, 856 la buget şi alte 55 destinate minorităţilor.
Admiterea s-a făcut pe baza mediei de la bacalaureat, iar departajarea în funcţie de media obţinută la examenul de bacalaureat la Limba şi literatura română.

Taxa de studii la Universitatea de Petrol şi Gaze din Ploieşti s-a mărit cu 700 de lei, astfel încât candidaţii admişi pe locurile cu taxă în anul universitar 2012-2013 vor plăti anual 2.900 de lei, sumă care va putea fi achitată în patru rate egale. AGERPRES