examen titularizare.jpgPeste 600 dintre cei 1.613 candidaţi înscrişi pentru susţinerea concursului de titularizare au absentat, miercuri, de la proba scrisă ce a fost desfăşurată în vederea ocupării celor aproximativ 1.900 de posturi cu norme întregi sau fracţii din învăţământul preuniversitar constănţean, dintre care 210 sunt titularizabile.

Concursul a fost susţinut, pe durata a patru ore, în trei centre din municipiul Constanţa, iar cele mai solicitate au fost posturile de educatoare, institutori şi de profesor de Matematică, Limba şi literatura română, precum şi de Limba şi literatura engleză.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa, Gabriela Costea, a informat, printr-un comunicat remis presei, că rezultatele concursului se vor afişa pe 18 iulie, iar contestaţiile se vor putea depune până pe 19 iulie la ora 17,00. Afişarea rezultatelor finale are ca termen data de 21 iulie.

”Prima etapă de repartizare – repartizarea în şedinţă publică, la nivel de centru de concurs/unitate de învăţământ – a candidaţilor care au obţinut cel puţin nota 7,00, pe posturile didactice/ catedrele vacante titularizabile se realizează în zilele de 22 şi 25 iulie. Pentru a doua etapă – repartizarea la nivel naţional a candidaţilor care au obţinut cel puţin nota 7,00 -, pe posturile didactice/catedrele rămase vacante titularizabile după prima etapă, în perioada 27 – 28 iulie. (…) În data de 29 iulie se realizează repartizarea computerizată la nivel naţional, în baza opţiunilor depuse de candidaţi”, a precizat reprezentantul ISJ Constanţa. AGERPRES